De kern van het Bochica-avontuur heeft de vorm van een driehoek. De driehoek is het symbool van harmonie met de drie kenmerken, verleden, heden en toekomst. Het driehoekige sieraad vormt niet alleen de basis voor iedere slippersieraad, maar ook voor het verhaal van Teressa. Ze werd geboren in Colombia, groeide op in Nederland met een missie voor de toekomst. Een driehoek van oorsprong waarbij Het hart van het sieraad wordt gekenmerkt door kleine inspirerende design's die staan voor liefde, creativiteit en evenwicht.

Leven vol overgave met oog op de toekomst, vrij om creatieve uitdagingen aan te gaan en geïnspireerd door de Muisca-Indianen.

Dat is Bochica.

**

INSPIRATION

Volgens de Muísca-Indianen moet de mens streven naar balans met zijn omgeving om in vrede te kunnen leven. Voor hen vormt de horizon het evenwichtspunt, dat stabiliteit tussen zon en aarde creëert.

In de beroemde figuratieve geometrieën, die aanwezig zijn in de pre-columbiaanse kunst, staan deze lijnen symbool voor harmonie. Voor de Muísca-Indianen vertegenwoordigen deze lijnen het evenwicht tussen mens en natuur.

Bochica was de zonnegod van de Muísca-Indianen. Hij was de grondlegger van hun cultuur. Hij leerde de Indianen respect te hebben en toonde ze oprechtheid en creativiteit. Als belangrijkste boodschap vertelde hij ze om lief te hebben.

THE BOCHICA FEELING

De sieraden van Bochica Design vertellen een eigen verhaal. Er zijn betekenisvolle details en symbolen in de ontwerpen verwerkt geïnspireerd door de Muísca-Indianen uit Colombia.

Wij hopen dat de sieraden van Bochica Design draagt als bron van inspiratie, om evenwicht en balans te vinden in je eigen bestaan. Geef er je eigen betekenis aan. Droom, onderneem, verleg grenzen en wees vooral authentiek.

Dat noemen wij het Bochica-gevoel.

WE ZIEN JE GRAAG STRALEN!

***

THE BOCHICA JEWELRY

Het hart van onze collectie is een slippersieraad dat je aan iedere teenslipper kunt bevestigen. Simpel en snel voeg je prachtige vormen en kleuraccenten aan je slippers toe. 

De slippersieraden kunnen met een originele Bochica ketting, met fraaie gekleurde stenen, worden verbonden met een leren koord. Die maak je vervolgens rond je enkel vast. 

Door het gebruik van verschillende materialen ontstaan authentieke sieraden met een opvallende smart elegance uitstraling. Draag de sieraden op een manier die past bij jouw stijl en smaak en bij het moment van de dag. Ze zijn eindeloos met elkaar te combineren en met elkaar te verbinden. 

De hangers zijn ook mooi als ketting, als accessoire aan je tas of om je pols. Wees creatief!

Create your own Bochica style!

THE OWNER

Bochica Design is opgericht door Teressa Elema, geboren in Colombia en opgegroeid in Nederland. Naast het runnen van haar eigen kapperszaak "Haarstijl" in Amsterdam, blijft Teressa zich graag ontwikkelen en uitdagen als ondernemer en als mens.

Tijdens de lockdowns werkte ze vastberaden de creatieve ideeën uit die ze al langer in haar hoofd had. Gaandeweg kregen haar ideeën vorm en ontstond er een authentiek concept.

Om haar concept te kunnen produceren, schoolde ze zich om, volgde een cursus Autodesk 3D CAD (Computer Aided Design) en leerde 3D-printen. Vol enthousiasme ontwikkelde ze een uniek sieraad waarvoor ze octrooi heeft kunnen aanvragen en verkergen. Gaandeweg kreeg het concept steeds meer vorm, wat uiteindelijk uitgroeide tot Bochica Design. De sieraden zijn uniek en authentiek, met liefde gemaakt.

De sieraden vertellen een verhaal, een verhaal dat haar heeft geïnspireerd. 

***